ppr

  • van alle problemen met je lichaam, zijn alleen die met je gebit en je darmen onomkeerbaar; de andere dingen herstellen allemaal weer bij een gezond gewicht en eetpatroon.


  •  je darmen kunnen 'lui' geworden zijn van teveel laxeermiddelen; daar moet je je hele leven rekening mee houden;
  •  het glazuur van je gebit kan verdwenen zijn door veel braken; ook dat maak je niet meer goed en het betekent een slecht gebit voor de rest van je leven. Maar op dit gebied kunnen ze tegenwoordig wel steeds meer!
Leuke sites die voor jou misschien ook wel interessant zijn:

www.angelabakker.nl is de site voor als je je wilt laten inspireren. Op deze site kun je heerlijk veel energie en ideeen opdoen, zodat je weer echt zin krijgt in al je nieuwe stappen!

https://www.wegmetdeweegschaal.nl/ is ideaal voor als je in de buurt van Amersfoort woont!


En praktisch?

We gaan uit van jouw agenda.We beginnen met een soort van intake-gesprek. Jij vertelt iets over jezelf, hoe je woont, hoe je leven eruit ziet, en hoe je eetstoornis is, en ik vertel iets over mij.

Dit eerste gesprek is helemaal vrijblijvend en kost je niets. Het gaat erom, of je het aandurft en kan om samen met mij aan je eetprobleem te gaan werken. Die keuze mag en moet je dan gaan maken.


Als je verder wil, gaan we zes afspraken vooruit inplannen. Die kunnen maar alvast staan, en dan hebben we een soort van ritme waarin we elkaar gaan zien. Dat werkt wel zo prettig, want werken aan je eetprobleem is niet niks.

Ik ben niet verbonden aan een verzekeraar, ieder gesprek kost je € 5,-.  en duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Ik werk met een soort van programma, maar natuurlijk is er alle ruimte voor jouw inbreng, graag zelfs!

Je krijgt bovendien aan het begin van onze 6 afspraken een klein notitieboekje. Ik wil je vragen om daarin na onze gesprekken steeds te noteren wat je het meest hebt onthouden, waar je iets aan hebt gehad. Op deze manier denk je nog eens echt terug aan het gesprek, en heb je 'later' nog iets om in terug te lezen.

Op mijn beurt zal ik ook over jou e.e.a. opschrijven. Anoniem, alleen op voornaam, alleen voor mezelf. Zoals gezegd, ik ben niet verbonden aan een verzekeraar en hoef dus geen gegevens door te geven. Maar het is voor mij wel prettig als ik wat dingen kan opschrijven, zodat ik ze beter kan onthouden. Als je stopt met de gesprekken, als ik alle informatie over je vernietigen.

www.marjonvanbokhoven.nl is een hele goeie hypnotherapeute bij bijv. vage buikpijnklachten bij kinderen en volwassenen, maar ook bij relatieproblemen, problemen op je werk en nog veel meer

www.jasperalblas.nl is weer eens een heel andere manier om aan de slag te gaan met afvallen. Ze hebben programma's, boeken en heul veul informatie waar ze ook wel eens wat van delen met ons! Leuk!

www.buropuur.nl heeft info over eestoornissen, maar ook heel veel adressen waar je terecht kan, handig verdeeld in categorieën.

Als je op gesprek komt, krijg je een klein boekje, waarin je na ieder gesprek voor jezelf opschrijft, wat je eraan gehad hebt.

Op deze manier denk je er nog eens over na, maar je kunt ook later nog eens terugzien, hoeveel je geleerd hebt!.

Wordt het moeilijk?Ja, stoppen met een eetprobleem is nooit gemakkelijk. Er moet 'een knop om'.

De knop die maakt dat je weer goed voor jezelf wil gaan zorgen, dat je weer leert vertrouwen op je verstand, dat je daar echt ieder moment van de dag voor kunt kiezen.

Want dat is het nadeel van een eetprobleem. Je kunt er niet zomaar mee stoppen, je moet echt opnieuw en dan gezond leren eten.

Duurt het lang?Algemeen wordt aangenomen, dat je ongeveer net zo lang nodig hebt om van je eetprobleem af te komen, als dat je eetprobleem geduurt heeft.

Voor sommige mensen is dit gunstig, voor anderen heel ongunstig.

Maar het is natuurlijk wel zo, dat je gaandeweg beter leert omgaan met je eetprobleem, dat je er minder vaak last van zult hebben, of minder heftig, of dat je langzaamaan meer zult kunnen eten zonder je heel ongelukkig te voelen.

Het kan namelijk echt beter. Kijk maar naar mij!


Want ik gun je een leven dat gevuld is met heel veel verschillende dingen, en niet alleen met eten. Zelfs als je kok bent :)


Hoe nu verder?

We gaan samen in gesprek over jou.Wat we gaan doen, hangt natuurlijk af van jou, en van hoe je eetprobleem eruit ziet.

Heb je een gevaarlijk gewicht, of heb je dat nog kunnen voorkomen?

Heb je al vaker over je eetprobleem gepraat?

Waar we het, naar mijn idee, in ieder geval over moeten hebben is:

 

  •  Hoe ziet je eetprobleem eruit? Is het iemand of iets? Waar heb je het meest last van?
  •  Hoe zie je jezelf? Wat denk je, als je naar jezelf kijkt?
  •  Wat triggert je eetprobleem, waneeer gaat het mis? Zijn er bepaalde momenten, bepaalde gebeurtenissen?
  •  Waarom is je eetprobleem nog niet opgelost?
  • Wie of wat zijn je hulpbronnen? Wie of wat kun je inschakelen als het dreigt mis te gaan, als jehet even niet meer weet?


En verder natuurlijk alles wat ook belangrijk blijkt, waar jij over wil praten, wat tevoorschijn komt. We doen dit immers samen.